Bateri Kursu

Bateri dersi almak istiyorum, nereden başlamalıyım? Bateri çalmayı ortalama ne kadar sürede öğrenirim? Bateri eğitimi zor mudur? Bateri kursuna başlamak için davulum olması gerekli mi?

Bateri / davul çalmak sizin de hayallerinizi süslüyorsa, vurmalı çalgılar ile ritim duygunuzu geliştirmek, herkesten farklı bir aktivite edinmek istiyorsanız, sizi Garaj Stüdyo‘ya, Ankara‘nın en eğlenceli ve öğretici bateri derslerine bekleriz!

Garaj Müzik Stüdyo‘da bateri dersleri birebir özel ders şeklinde haftada 1 gün 1 saat, ayda toplam 4 saat yapılmaktadır. Öğrencilerimizin isteğine göre gün veya saat sayısını artırabiliriz. Dersler stüdyo ortamında tek kişilik özel çalışmalar ile yürütülmektedir.

Öğrencilerimiz diledikleri kadar stüdyomuzda ücretsiz çalışma imkanına sahiptirler.

Bateri Nedir? Kısaca Tanıyalım:

Bateri /davul, Fransızca’dan gelen bir kelimedir, vurmalı çalgılar takımına denir; eşlik enstrümanıdır ve ritim tutmaya yarar. Bateri sanıldığı gibi çok hızlı olmaktan ibaret değildir. İcra edilen müziğe göre çalım tarzı da değişmektedir. Bateri çoğunlukla 5 parçadan oluşur, yine tarza ve isteğe göre bu parçalar arıtılabilir ya da azaltılabilir.

Bateri baget denilen çubuklar yardımıyla çalınır ve bir orkestranın vazgeçilmez üyesidir. Müziği bir beden olarak düşünürsek bateri bu bedenin kalbini oluşturur çünkü kalp ritmi belirler. Her enstrüman gibi bateriye de yeterince zaman ayırmak gerekir fakat sanıldığı kadar zor bir enstrüman değildir. Baterinin özellikle küçük yaşlardaki çocukların beyin gelişimine büyük katkısı vardır. Yapılan bir araştırmaya göre bateri çalan insanların sağ ve sol beyin lobunun arasındaki bağlantı bölgesinin daha büyük olduğu saptanmıştır Bateri yüksek sesli bir enstrüman olması sebebiyle aileleri tedirgin etse de, elektronik bateriler sayesinde bu sorunun da önüne geçilmiştir. Elektronik bateriyle bir apartman dairesindeki evin bir odasında kulaklıkla çalışmak mümkündür. Bu şekilde egzersizler kimseyi rahatsız etmeden yapılabilir. Bateri bağımlılık yapar, bir kez çaldığınızda artık ondan vazgeçemeyeceksiniz.

Bateri Çalmayı Ne Kadar Sürede Öğrenirim?

Baterinin öğrenme süreci öncelikle öğretmenin kursiyere bateri eğitimi hakkında teorik eğitim vermesi ile başlar. Ancak bu öğretim sağlıklı ve bilinçli gerçekleştirilmezse kısa bir sürede hafızalardan silinebilir. Sunduğumuz eğitimin farkı sizlere birebir notaya dayalı olarak, teoriyi hafızanıza mümkün olduğunca kolay kaydetmenizi sağlamasıdır. Eğitim sırasında bateride yapılan her hareketin müzik dilinde bir adının olduğu gösterilecektir. Bunu yapmamızın nedeni ise kursiyerin ritim notasyonunu geliştirmek ve sonraki zamanlarda unutulan bateri hareketlerini, notaya bakarak hemen kavrayıp çalabilmesini sağlamaktır. Öğrenci, disiplinli çalışması ile yaklaşık 6 ay gibi bir sürede istediği tarzdaki parçalara kendi seviyesine göre eşlik edebilecektir. Kursiyerlerimiz eğitime devam ettiği sürece, sürekli gelişim gösterecek, istenilen seviyeye ulaşmak her geçen gün kolaylaşacaktır.

Neden Bateri Eğitimi Almalıyım?

Baterinin amatör veya profesyonel müzik gruplarında her tarzda yer alıp boy gösterdiği herkesçe bilinir. Bateri eğitimi kişinin fiziksel ve zihinsel gelişiminde çok büyük bir rol oynar. Öncelikle insanı çoklu düşünce yöntemine zorlar. Birey bateri çalarken beynini çok yönlü düşünmeye zorlaması gerekir. Bateri öğrenmek isteyen bir öğrenci ilk önce oturuş ve baget tekniği doğruluğunu kavramalıdır. Öğrenci, bir yandan parça ritminin sürekliliğini sağlarken diğer yandan farklı uzuvlarını farklı zamanlarda kullanmayı başarmalıdır. Bunları doğru bir şekilde yapan bir öğrenci hem görsel hem işitsel olarak fark yaratacaktır. Ayrıca çalmaya çalıştığı herhangi bir tarzdaki parçadan daha çok keyif alacak, bateriye daha çok bağlanacak ve dinleyenlere de bir o kadar keyif verecektir.

Bateri Eğitiminde Neden Garaj Müzik Stüdyo?

Tüm enstrümanlarda olduğu gibi, bateri kursu almak isteyen bir kursiyer, büyük bir motivasyon ve istek ile eğitime başlamaktadır. Eğitimin sürekliliği ve öğrenimin kalitesi, ancak bu motivasyonun kurs boyunca sürdürülmesi ile mümkündür. Sizleri Ankara Garaj Müzik Stüdyo olarak, eğitim süreciniz boyunca doğru öğretim teknikleri sunan, motivasyonunuzu ve isteğinizi sürekli körükleyen bir öğretim kadrosu ile çalışmaya çağırıyoruz! Garaj Stüdyo Bateri Kursu ile ritim duygunuzu maksimize edin! Ankara‘nın en eğlenceli bateri kursu ile hemen tanışın!

Bateri kursuna başlamak için davulum olması gerekli mi?

Bateri beynimizi çok yönlü çalıştırmamızı gerektiren ve çalması zevkli bir enstrümandır. Bateri çalmak için evimizde davul olması şart değildir. Baget ve üzerinde çalışmamız gereken çalışma pedi ile teknik çalışmalara rahatlıkla başlanabilir. Unutmayalım ki teknik gelişim, bir enstrümanda etkinliği arttırır. Bununla birlikte de hız ve kaliteli ses ortaya çıkar. Teknik çalışmalar sizi herkesten bir adım öteye taşıyacaktır. Bu yolun sonunda büyük bir haz alarak çaldığınızı fark edeceksiniz ve başarınızın çalışmanızla doğru orantılı olduğunu anlayacaksınız. Uzman bir eğitici gözetiminde olmadan, bateriyi kendi başınıza öğrenmeye çalışmanızın teknik olarak bozuk bir gelişime yol açabileceğini unutmamanız gerekir. Bu nedenle tavsiyemiz ilk etapta evinize bir davul alarak kendi başınıza öğrenmeye çalışmaktan ziyade, bateri alınamasa bile uzman bir eğitici kontrolünde bir eğitim ve gelişim sürecine başlanması ve izlenmesidir. Garaj Müzik Stüdyo’da bateri öğrencilerimiz randevu alarak akustik davul başında istedikleri kadar etüt yapma imkanına sahiptir.

Garaj Müzik Stüdyo’da bateri dersleri elektronik davulla mı yoksa akustik davulla mı veriliyor?

Elbette Garaj Müzik Stüdyo’da davul dersleri gerçek enstrüman olan akustik davulla veriliyor. Elektronik davul evde kullanılması uygun olan bir seçenektir ancak yeni bateri öğrenen öğrencinin tuşe gelişimi için ve gerçek davul seslerine alışması için akustik davul ile eğitim alması çok önemlidir.

Yeni Başlayanlar İçin Doğru Baget Seçimi


Öğrencilerimizden Bilge :)

Öğrencilerimizden Harun ;)

Öğrencilerimizden Berkay ;)