Rembrandt Frerichs Trio

Hollanda’nın gözde piyanistlerinden Rembrandt Frerichs’in trio projesi Ankara Piyano Festivali kapsamında 3 Mart’ta MEB ŞURA Salonu’nda.






Altus Kültür-Sanat tarafından düzenlenen Ankara Piyano Festivali, Rembrandt Frerichs Trio’nun eşsiz performansıyla devam ediyor.


Rembrandt, geniş perspektifi olan bir piyanisttir. Amerikan caz geleneğine aşina olsa da sıkça tercih edilen yollardan kaçınmak istemektedir. Avrupa klasik müziğinden etkilenen Rembrandt’ın Arap müziği tutkusu, kendisinin Mısır’da kaldığı iki yıllık süreçte ortaya çıkmıştır. 

Şimdi 36 yaşında olan sanatçı Birdland, New York’ta çalmıştır. Albümleri, 2007 ve 2014 yıllarında Edison Ödülleri’ne aday gösterilmiştir. Rembrandt, vizyonunu dünya müziği ve doğaçlama caz harmanından çıkan yeni seslerle ifade edebilmek için, bestelerini bir nedenle üçlü biçiminde icra eder: Kendisi, caz piyano üçlüsünün, doğaçlama müziğin özünü mümkün olan en yoğun ve etkili biçimde yansıttığına inanır. 

Rembrandt Frerichs üçlüsü gerçekten çalışan bir gruptur: Her pazartesi günü kendilerini etkileyen müzisyenlerle ve yeni müziklerle çalışmak için bir araya gelirler. Yakın bir geçmişte İran’dan Kayhan Kalhor, Norveçli akordeoncu Frode Haltli ve aralarında kemancı Liza Ferschtman, arpçı Remy van Kesteren ve obuacı Yoram Lachish’in de bulunduğu pek çok klasik müzik icracısı ile aynı sahnede çalmışlardır.