Keith Flint 49 Yaşında Hayatını Kaybetti

The Prodigy Grubunun Solisti Keith Flint Evinde Ölü Bulundu

The Prodigy’nin agresif vokalleri ve bitmek bilmeyen sahne enerjisiyle tanınan üyesi Keith Flint, Essex’teki evinde ölü bulundu.

İhbar üzerine Flint’in evine giden polis memurları tarafından ölümün şüpheli kabul edilmediği duyuruldu. 49 yaşındaki müzisyenin ölüm nedeniyle ilgili ilk açıklama The Prodigy’nin resmi sosyal medya hesaplarından geldi. Grubun kurucu üyelerinden Liam Howlett’ın yaptığı açıklama şöyle:

“Haberler doğru, bunu söylediğime inanamıyorum ama kardeşimiz Keith, hafta sonu kendi hayatına son verdi. Ruhsal bir çöküntü içindeyim, fazlasıyla kızgın, kafası karışmış ve kalbi kırılmış haldeyim… Huzur içinde yat.”

The Prodigy’nin efsaneleşmiş şarkılarından “Breathe” ve “Firestarter”la özdeşleşen Flint, karakteristik saç kesimi ve harika dans figürleriyle bir ikondu ve müziğin dışında motor sporlarıyla ilgileniyordu. Sahibi olduğu Team Traction Control’la motorsiklet yarışlarından şampiyonluklar kazanan Flint, 1980’lerin sonunda bir gece kulübünde tanıştığı Liam Howlett’la birlikte müzik tarihine derinden iz bırakacak bir yolculuğu başlatmıştı. Gruba ilk etapta dansçı olarak girmiş, ilerleyen yıllarda The Prodigy’nin sesi haline gelmişti. Son olarak geçtiğimiz kasım ayında No Tourists isimli albümü yayınlayan The Prodigy, İngiltere’nin geniş müzik tarihinin en önemli gruplarından biri olarak anılıyor.