Massive Attack ve Adam Curtis’in “Mezzanine” turnesi başladı

Massive Attack’in kült mertebesine ulaşmış Mezzanine albümünün 21. yıldönümü şerefine özel bir turne yapılıyor.



İçinde yaşadığımız sistemin gizli ve açık çarpıklıklarını tüm çıplaklığıyla yüzümüze vuran çalışmalarıyla tanıdığımız Adam Curtis’in “
Mezzanine yayınlandıktan sonra dünyada neler oldu, nasıl bu hale geldik?” sorusunun yanıtı olarak kurguladığı görselleri turne boyunca sahneye yansıtılacak. Massive Attack üyelerinden Robert Del Naja, bu turnedeki performansların albümü yapıbozumcu bir şekilde ele aldığını ve Mezzanine’de duyduğumuz seslere ve sample’lara yeni bir bakış getirdiğini vurguluyor. Del Naja’nın şöyle bir uyarısı da var: “Bu bir ‘En iyi şarkılar’ turnesi değil, mutlu son beklemeyin.”


27 Ocak gecesi Glasgow’da başlayan turne, nisan ayına kadar devam ediyor. Grubun uğrayacağı şehirler arasında Amsterdam, Lizbon, Londra, Barcelona gibi Avrupa şehirleriyle birlikte ABD’nin farklı eyaletleri bulunuyor. Turnenin ilk konserinden izleyici çekimi kimi videolarla merakımızı biraz olsun giderme şansımız var. Cocteau Twins vokali Elizabeth Fraser’ın ekibe eşlik ettiği “Black Milk” ve “Teardrop” videolarını aşağıda görebilirsiniz.